Наш основен опонент и на местните избори  остава ГЕРБ. Последователно

...
Наш основен опонент и на местните избори  остава ГЕРБ. Последователно
Коментари Харесай

Нинова: Основната ни битка и в местния вот остава разграждането на модела „ГЕРБ“

„ Наш главен конкурент и на локалните избори  остава ГЕРБ. Последователно продължаваме борбата си за разграждането на модела „ ГЕРБ “, който от национално равнище се окопа в цялата страна и трансформира във феодални владения цели общини “. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Тя акцентира, че първа Българска социалистическа партия е приела предизборна платформа, която ясно демонстрира какво ще вършат кметовете ѝ по места. Сред целите са обществена политика, основаване на общински предприятия, които да провеждат комуналните услуги, изключително внимание се слага върху опазване на здравето и обучение, изключително в регионите, където хората са лишени от такива услуги, непорочност на публичните поръчки, битка с корупцията, недопускане на корупционни схеми.
„ Утре завършваме с кандидатурите ни за кметове. Миналата седмица утвърдихме 138 кандидатури, на следващия ден – останалите “, заяви водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ, Българска социалистическа партия залага на хора, които имат професионални качества и знания, имат административна просвета,  имат обществена сензитивност и са диалогични с хората.
„ Имаме доста опитни сътрудници – ще имаме претенденти за 7-ми кметски мандат. Но имаме и напълно нови, млади, които предлагаме за първи път – шарена палитра от мъже и дами, млади и опитни, само че мисля, че всички са положителни претенденти “, съобщи Нинова.
Тя направи прогнозата, че на идните локални избори, поради накъсания избор и присъединяване на доста партии, ще има много шарени общински препоръки и дребни групи от разнообразни партии в тях.
„ Това ще прави сложен разговора и съставянето на болшинства. Дано това да не блокира работата на локалната власт и не докара до корупционна търговия  – да се купуват общински съветници, с цел да могат да се сформират някакви краткотрайни болшинства. Това е проблем за действието на локалната власт. Още повече, че знаете, че понижа броят на общинските съветници в страната поради намаляването на популацията и за по-малко места ще се борят повече партии ”, разяснява Корнелия Нинова. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР